Online terapi

Hvorfor have samtaler online?

Online terapi eller telefon konsultationer er en god idé hvis du ønsker at være forsigtig ift. Covid-19 smitte eller hvis du har brug for den fleksibilitet det kan tilbyde at have samtaler i dit eget hjem og på det tidspunkt der er lettest for dig.

Online terapi eller telefon terapi kan f.eks. bruges hvis du bor i en anden del af landet eller i udlandet, ikke vil udsættes for smitte, eller oplever at have svært ved at komme udenfor døren grundet social angst, depression eller andre symptomer.

Hvordan fungerer online terapi?

Til online terapi bruger jeg en platform der hedder We.care, som er godkendt til fortrolige samtaler idet den tilbyder en sikker og krypteret forbindelse. Det betyder også at vi kan se og høre hinanden, ligesom det er tilfældet ved almindelige online medier som skype, som dog ikke anses som en sikker forbindelse til terapi.

Det online system jeg anvender er meget brugervenligt og jeg vil guide dig i hvordan du kommer på systemet. Hvis det er første gang du prøver online terapi, bruger vi lige de første par minutter på at sikre at alt fungerer og at du er tryg ved det. Min erfaring er dog at de fleste meget hurtigt vænner sig til at snakke sammen over video og derfor glemmer at vi ikke sidder lige overfor hinanden, da kontakten mellem os oftest er helt uhindret.

Er online terapi ligeså godt som at ses fysisk?

I online terapi er det den samme terapi der anvendes som ved fysiske samtaler og mange oplever oveni købet at være mere afslappede ved ikke at skulle være et bestemt sted eller sidde overfor en ny person.

Online terapi er en anerkendt behandlingsform og forskning viser at den som minium har den samme effekt som fysiske behandlinger. Samlet set kan det, med ovenstående fordele, være et bedre alternativ.

“Du er dygtig Marlene” – Online Parterapi: L, 38 år og R, 36 år

Marlene brænder for det hun laver, hun giver mig håb – jeg får en positive fornemmelse, føler mig opløftet og motiveret” – Online kursus: “Hverdagsro”, Psykolog, 33 år