PARTERAPI

Hvad er parterapi?

Jeg arbejder med en emotionsfokuseret tilgang til parterapi, som er evidensbaseret. Denne tilgang til parterapi har i forskningen vist sig at have en rigtig høj effekt, hvilket også er det jeg oplever hos de par jeg har i terapi.

I parterapi er det vigtigt at vide at jeg ikke kigger på indholdet i jeres konflikter eller tager parti, men udelukkende kigger på den dynamik der foregår når i kommunikerer og hvordan den påvirker jer. Dette er en hjælpsom måde at arbejde med konflikt på, fordi vi stedet for at arbejde med konflikten som fastholder jer, arbejder med indersiden og de følelser den generere. Dette skift fra konflikt til følelser, giver jer en ny forståelse for hinanden og dermed også større sympati og nye handlemuligheder. Det er med andre ord mønsteret i jeres kommunikation der er skurken og ikke jeres individuelle adfærd.

I parterapi arbejder vi ydermere med at forstå hvordan disse mønstre kan have rod i det liv i havde før i mødte hinanden og hvordan disse reaktioner kan være forældede og skabe konflikten.

Slutteligt, vil vi i parterapi også arbejde med de oplevelser i har haft af at svigte hinanden i relationen. Disse svigt kan heles, når blot i er villige til at kigge på dem sammen og udforske hvad de har betydet for jeres relation og hinanden individuelt. På denne måde transformeres smertefulde begivenheder til en konstruktiv og udviklende proces for jeres relation.

Hvordan foregår det?

Strukturen i parterapi består ofte af at vi mødes allesammen til 1. parterapi. Her afdækker vi jeres oplevede udfordringer og hvad i ønsker målet for terapien skal være. Her vil vi også danne os et overblik over det mønster der er i jeres kommunikation og hvordan i kan begynde at træne et mere konstruktivt mønster i jeres relation.

Efterfølgende vil en klassisk parterapi indeholde en enkelt session med jer begge hver især, hvor i fortæller mig lidt om jeres liv og om hvilke rollemodeller i har haft for kærlighed og konflikt. Dette kan hjælpe mig og jer til at forstå hvilke dele af jeres konflikter der er særligt smertefulde for jer.

Slutteligt, vil jeg i 2. parterapi præsentere dette tilbage til jer, sådan at i hver især kan se hvordan i rammer ind i hinandens historie og at det sommetider er gammel smerte, der kan forvolde konflikt i jeres nutidige relation.

Eventuelt kan vi fortsætte med flere parterapisessioner ad hoc, eller i kan vælge at stoppe her og arbejde videre selv.

Hvad koster det?

Parterapi varer 90 min., da vi skal nå i dybden med jeres oplevelser hver især. Disse sessioner koster 1600 kr. Du kan i nogle tilfælde opnå tilskud til disse fra din private sundhedsforsikring.

Individuelle sessioner varer 60 min. og koster 1000 kr. Her kan der eventuelt opnås tilskud fra Sygesikring Danmark eller private sundhedsforsikringer.

Der er 20 % rabat for sygemeldte, studerende eller pensionister.

Hvordan kan jeg booke en tid?

I kan booke tid ved at skrive til mig på kontakt@marlenelyby.dk, ringe på +45 24816779 eller booke i min online kalender

Betalingsoplysninger

Du kan betale med MobilePay eller bankoverførsel.

Mine bankoplysninger er:
Reg.nr: 3409 Konto nr.: 12865252

CVR: 40723994

Afbud

Afbud til samtaler skal meldes på forhånd og senest 24 timer før den bookede tid. Ved udeblivelse eller for sent afbud opkræves det fulde beløb.

Tilskud

Jeg modtager ikke lægehenviste klienter med offentligt tilskud gennem sygesikringsordningen, men mange kan via privat eller arbejdsgiverbetalt forsikring få tilskud til samtaler hos en psykolog. Kontakt dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl om hvorvidt du kan få tilskud. Ligeledes kan der i specielle tilfælde ydes tilskud fra din kommune

Jeg glæder mig til at tale med jer!

Rummet hvor vi har parterapi.